sunnuntai 15. marraskuuta 2009

MH-luonnekuvaus Kangasalla

Suri (Hofmarien Fine'N Foxy) ja Fido (Hofmarien Fit for Fight) osallistuivat molemmat MH-luonnekuvaukseen Kangasalla. Tuomareina Mikael Laine ja Kai Tarkka.
Fidon suorituksen odotan näkeväni videolta myöhemmin, sillä olin paikalla juuri vasta ennen Surin osuutta.
Surin osuus meni mielestäni "huonommin kuin odotin", en tiennyt mitä tulevan pitää, enkä ehtinyt nähdä edes edellisen koiran suoritusta, kun lapset piti possunuhan takia lääkäriin vielä viime hetkellä.
Koira tuli suoraan autosta tilanteeseen, napattiin kireesti nahkapantaan ja menoksi. Emännän jännitys tarttui koiraan ja se katseli tilannetta epäuskoisin silmin. "eikö me just oltu luonnetestissä?" Täytyy tunnustaa, että meinasin kääntyä ympäri kun huomasin, että testissä oli "leikittäjänä" Irene Puputti, meinaan sama tytsy oli hyökkääjänä Surin luonnetestissa kuukautta ennen... No, Suri katseli alta kulmain, että "mitä SÄ täällä teet?" (sen verran pehmeä, että näki että Suri muisti henkilön hyvin) ja vielä kun lelu hyökkäili kohti pakenemisen sijaan, oli Suri kuin puulla päähän lyöty, leikki meni dieselimäiseksi hitaaksi käynnistykseksi, vaikka pelkäsin jo kääntyvän suojelun puolelle.
Takaa-ajossa Suri lähti vieheen perään molemmilla kerroilla, jopa innokkaammin uusinnassa, mutta tyytyi puremisen sijaan vain käymään nuuhkaisemassa sitä ja sen jälkeen lähti katsomaan narun vetäjää.
Aktiviteettitason mittauksessa 3min paikallaan ilman mitään, Suri kiersi minua hiukan hyppäsi kerran vasten ja sitten tyytyi "kärppänä" katselemaan jokaisen räsähdyksen perään. "Outo yleisö, kun tuossa tollee vaan tölläilee.."
Etäleikki - no, se osio jäi mullekkin hiukan epäselväksi. Siinä kai koiran on tarkoitus lähteä pensaasta kauempana hyppivän ihmisen luo leikkimään??? Ensijumpat näytti sadetakissa pomppivalla henkilöllä lähinnä uhalta ja Suri tyytyi murisemaan. Sitten koira menetti mielenkiintonsa vaikka ukkeli kuinka lauloi ja pomppi metsässä. Liike on varmasti sellanen hakukoiran unelma, Suria ei hetkauttanut. Todellakin minun syyni, sillä meidän harrastelut on ollut vähissä ja maalla kun hevosten lähellä ollaan lenkkeilty vain ilman remmiä, niin siinä on pakko painottaa, että mun luota ei ole mitään asiaa lähteä...
Haalarinpomput oli aika samanlaiset kuin luonnetestissa, tuli tsekkaamaan kun juttelin haalarille, mutta tässä Suri haluttomammin halusi mennä enää haalarin ohituksia, käveli lähinnä peesaten.
Räminät Suri väisti, mutta palasi sitten heti katsomaan. Myös niiden vaijereiden lähempi tutkiminen kiinnosti erityisesti, niiden päälle olisi ollut kiva mennä, eli niistä ei jäänyt mitään väistöä.
Aaveita Suri tuijotteli vuorotellen murinan kanssa, mutta ihme kyllä mitään hyökkäilyjä ei ollut, Surnu tyytyi seisomaan paikallaan?
Kokonaisuudessaan luulen, että testi tuli turhan aikaisin (vain kuukausi) virallisen luonnetestin jälkeen, leikkijä oli sieltä jo negatiivisella tavalla tuttu, emäntä oli kipeä, koiralla itsellä ehkä juoksu jo lähellä....
Siis ei pohjanoteeraus, mutta paremminkin olisi voinut mennä....
Kuitenkin olen tyytyväinen että Suri tuli joka tilanteesta häntä pystyssä seuraavaan, paransi kun mamma tajus hiukan relata ja tajusi että koiraa saa jossain luvan jälkeen kehuakkin. Näinollen testin lopussa olevaan leikkiin Suri jo syttyi, se meni paljon paremmin kuin ensimmäinen kerta ja leikin aikana ampuminen ei vaikuttanut otteeseen tai innokkuuteen.
Testaajien mielestä koiralle kovat äänet eivät ole ongelma, mutta ihmiset ovat.. Eli että Suri on erittäin pidättyväinen koira...??? :)

Ei kommentteja: